За САРИС ООД

САРИС ООД стартира своята дейност през 1991 година. Вече 24 години успешно и активно присъства на българския строителен пазар. Началото е сложено в Пловдив в малък цех за алуминиева дограма. Компетентният екип, модерното за времето си оборудване, качествената изработка и коректно спазваните срокове и клаузи по договорите бързо налагат новосъздадената фирма като един от водещите изпълнители в този бранш. През изминалите години дружеството трупа опит, осигурява модерно оборудване за производство, въвежда най-новите технологии. Това позволява разширение на сферата от дейности – днес те са многобройни:

Строителство. Промишлено и гражданско строителство. Изграждане на метални конструкции.

Производство: Производство и монтаж на алуминиева и PVC дограма, структурни и полуструктурни окачени фасади и облицовки с Etalbond. Производство на стъклопакети. Производство на алуминиеви дръжки за хладилниците LIEBHERR. Фирмата няма ограничения за разработването и внедряването на всякакви изделия от алуминий с разнообразни покрития – прахово боядисване, анодизация и др.

Търговия. Фирмата търгува с широка гама алуминиеви профили, аксесоари за дограма, еталбонд, ламарина, закалени и незакалени стъкла и стъклопакети.

ВЕИ. Разработена е собствена система за соларни покривни и наземни конструкции. Фирмата е популярна и извън страната. Във Великобритания, Франция и Германия е позната като коректен изпълнител.

Обекти. Построените от САРИС ООД търговски обекти, жилищни сгради и офиси, промишлени халета и др „до ключ” са много на брой. Сред тях са офис комплекс „Адора Бизнес Център” в София, жилищтна сграда “Изгрев” срещу Руско посолство в София, търговски център „Деком” в Пловдив, бензиностанции на „Лукойл, заводите за алуминиеви и ПВЦ профили „Етем” в София.

Служители. Днес във фирма САРИС работят над 120 висококвалифицирани специалисти в различни области – инженери, конструктори, технолози, оператори на машини, монтажници и други.

Семейство. Постоянното разширяване на дейността довежда до профилирането в отделни, но тясно свързани помежду си фирми – ПЕТРОСТИЛ ООД и ПЕТРОМЕТ ООД.

Политика и цели

Oсновна цел на “Сарис” ООД е да предоставяме продукти и услуги с високо качество, които в максимална степен да удовлетворяват изискванията на нашите клиенти.

Нашата мисия е да създадем такива условия на труд при изпълнение на дейността на фирмата, които в най-висока степен да удовлетворяват изискванията на правните и други норми по отношение на …

виж още

Продукти и услуги на “Сарис” ООД

 • Индустриално и жилищно строителство на обекти както в България, така и в различни страни от Европа
 • Производство и монтаж на алуминиева и PVC дограма, структурни и полуструктурни окачени фасади и облицовки с Etalbond
 • Производство на стъклопакети
 • Доставка, производство и монтаж на плъзгащи, въртящи и други автоматични врати, противопожарни автоматични системи и аварийни изходи и техника за врати и портали, плъзгащи стъклени стени
 • Възобновяеми eнергийни източници – енергиен одит, проектиране, доставка, изграждане и монтаж на фотоволтаични системи
 • Търговия с широка гама от алуминиеви профили – архитектурни, стандартни, ламарина на листове и рулони
виж още

Сертификати

Фирмата е сертифицирана съгласно международните стандарти:

 • ISO 9001:2008 за управление на качеството
 • ISO 14001:2004 за управление на околната среда
 • OHSAS 18001:2007 за управление на здравословни и безопасни условия на труд

Удостоверения за строеж

“Сарис” ООД е регистрирано в Камарата на строителите с удостоверения за пет групи строежи:

 • Строежи от високото строителство
 • Строежи от транспортната инфраструктура
 • Строежи от енергийната инфраструктура
 • Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда
 • Отделни строително-монтажни работи

виж още

Партньори и доставчици

“Сарис” ООД активно сътрудничи с най-големия български производител на екструдиран алуминийЕтем България, както и с Алкoмет АД – Шумен, България, ETEM – Гърция, ALUMIL – Гърция, LIEBHERR – Германия.

Партнира с редица компании, производители на стъкло: Тракия Глас България, Ей Джи Си Флат Глас България ЕООД, Pilkington и др.

“Сарис” ООД е партньор с немската компания GEZE Gmbh, която е една от водещите в световен мащаб фирми за разработване и производство на системи за автоматични врати.

виж още