preloader
Превъртете към началото
© 2021, Сарис ООД

Стъклопакети

Стъклопакети за дограма

“Петростил” ООД изработва висококачествени стъклопакети, предназначени както за собствени обекти, така и за директна продажба. Предлагаме широка гама от дебелини на стъклопакети, като стъклата са от различен вид и доставчик, в зависимост от предназначението на изделията или от желанието на клиента.

Рязането и миенето на стъклата е автоматичен процес освен това фирмата притежава машина за отнемане на мекия емисионен слой в зоната на дистанционера. За залепване се използват силикони на фирмите BASF и Dow Corning.

Стъклопакетът се състои от два или повече листа плоско стъкло от един и същи, или различен вид с дистанционер между тях, съединени херметически. Остъкляването трябва да гарантира голяма степен на топлоизолация, която се определя чрез коефициентът на топлопреминаване на стъклопакета. Колкото по-нисък е коефициента на топлопреминаване, толкова по-добра е топлоизолацията. Изборът на стъкла за стъклопакета зависи от ефекта, който следва да бъде постигнат съобразно вида, предназначението и местонахождението на съответната конструкция.

Благодарение на херметичното затваряне на пространството между стъклата, в системата не попадат влага и прах, а осветеността в помещението не се нарушава. За подобряване на топло и звукоизолационните свойства на стъклопакета пространството между стъклата може да се изпълни с инертни газове /аргон/.

 

Стъклопакети за фасади

Стъклопакетите на структурните фасади са слепени плътно един за друг, като единствен разделител се явяват уплътнителни (силиконови) фуги. По този начин фасадата създава оптично впечатление на една цялостна стъклена повърхност, която й придава особена архитектурна стойност.

Структурните стъклопакети се закрепват чрез специални силикони, които се отличават с изключителна еластичност и якост след втвърдяване. С помощта на тези силикони стъклопакетът се залепва за помощна рамка, която от своя страна механично се закрепва за носещата конструкция на фасадата. Залепването за рамката се осъществява в базата на фирмата, като по този начин се избягват всички възможни рискове, до които би довела тази операция на строителния обект.

Ако желаете да получите допълнителна информация или да разгледате още от обектите ни, посетете нашата галерия или направете запитване.

bg_BGBulgarian